Zamieszczone przez R(+)ammsPaul
[O1] Nowy nabytek i kilka problemów (migacze, prędkościomier
Zwiń
X
-
[O1] Nowy nabytek i kilka problemów (migacze, prędkościomier
Witam serdecznie. Stałem się posiadaczem Skody Octavi kombi z silnikiem 1.6 która jest w bardzo dobrym stanie - niestety ma kilka drażniących problemów. Poszperałem po Waszym forum i o ile sprawę migacza trochę mi rozjaśniło to problem z prędkościomierzem jest nazwał bym to niecodzienny ale do rzeczy. Po wrzuceniu kierunku (prawy czy lewy) wszystko pięknie działa aż do momentu jego wyłączenia. Wtedy zaczyna się kanonada (chyba) przerywacza - stuka sam przekaźnik (kierunki nie migają) - pytanie czy to przerywacz a jeżeli tak to gdzie go znajdę? Druga sprawa jest nawet jak dla mnie dziwna - kiedy jadę dajmy na to 100km/h prędkościomierz wskazuje prawidłowo ale wystarczy że puszczę gaz i wskazówka opada do zera??!!? Czy zanim zacznę rozkopywać pół auta są jakieś "sztuczki" które pomogą mi w diagnozie i możliwej naprawie? Mam możliwość podjechać do warsztatu podpiąć pod komputer ale zanim wydam kolejną stówę chciałbym mieć pewność że zrobiłem wszystko co mogłem we własnym zakresie.
Pozdrawiam
-
-
Re: Nowy nabytek i kilka problemów (migacze, prędkościomier
Zamieszczone przez MastaFantasta100km/h prędkościomierz wskazuje prawidłowo ale wystarczy że puszczę gaz i wskazówka opada do zera??!!?
tylko prędkość?
czy wszystkie wskazówki np paliwo, temp?"Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."
Komentarz
-
Komentarz